top of page
  • Foto van schrijverGisela Timmermans

De overgang is HOT!

En niet alleen door opvliegers.

Een motie van GroenLinks-kamerlid Corinne Ellemeet en 50PLUS-kamerlid Léonie Sazias over het doorbreken van het taboe op de overgang is aangenomen.


Dit meldt NPO1radio op 9 december 2020. Via dezelfde radiozender kunt u een serie van 8 podcasts van Elles de Bruin over de overgang terugluisteren die de afgelopen weken zijn uitgezonden. Met als klinkende titels:


Trailer: Opvliegers

Podcast 1 - Je moet er “gewoon doorheen”

Podcast 2 - 40 jaar in de overgang

Podcast 3 - De mentale kant

Podcast 4 - De overgang als carrière killer

Podcast 5 - Hormoontherapie

Podcast 6 - Levensstijl en seks

Podcast 7 - Mannen

Podcast 8 - De overgang voorbij

Het is een feit dat ALLE vrouwen vroeg of laat in de overgang komen. Dat is de helft van de bevolking. Op dit moment zijn 1,6 miljoen vrouwen in de overgang en 80% van hen heeft overgangsklachten. Lange tijd is het onderwerp taboe geweest. Door schaamte en door onbegrip. Ook vrouwen zelf herkennen in eerste instantie vaak de klachten niet als overgangsklachten. Gelukkig is daarin met de huidige media-aandacht verandering aan het komen.


Het jaar 2020 was uitgeroepen tot Het jaar van de Overgang. Door Covid-19 is dit anders op de agenda gekomen dan gepland. In april is er jaarlijks een week van de overgang en tijdens het werkgeversevent Overgang en werk 24 maart 2021 vanaf 13.30 uur kunt u meepraten over wat er nodig is om ervoor te zorgen dat vrouwen met overgangsverschijnselen op een gezonde manier aan het werk kunnen blijven.


Kortom, de overgang is HOT!

Bij Buro Vitale Vrouw weten we dat. En omdat ook vrouwen in de overgang Corona kunnen krijgen hebben wij een ONLINE-cursus opgezet om vrouwen voorlichting te geven én handvatten te geven hoe zij met de overgang om kunnen gaan door middel van een gezonde leefstijl.


U als werkgever kunt deze cursus aan uw vrouwelijke medewerkers van 38-60 jaar aanbieden. Wilt u meer weten? Neem gerust contact op: M: 0629195980340 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page