top of page
  • Foto van schrijverGisela Timmermans

Ook als je thuiswerkt blijft de overgang “aan”!

De afgelopen anderhalf jaar zijn thuiswerken en hybride werken “het nieuwe normaal” geworden. Opnieuw heeft het kabinet opgeroepen om toch vooral thuis te werken. Met het thuiswerken gaan medewerkers nog meer zitten dan ze mogelijk al deden. Geen loopje meer naar de printer, het koffiezetapparaat, een collega of de kantine. Dit nog meer zittende “nieuwe normaal” heeft op korte en lange termijn invloed op de gezondheid en de inzetbaarheid.
De overgang

Voor medewerksters van 40 jaar en ouder is dat niet anders. Zij ervaren ongemakken van hun dalende voortplantingshormonen. Bewegen heeft daar een gunstige invloed op en dat is minder makkelijk wanneer je thuiswerkt. ! Zij kunnen de overgang niet uitzetten tijdens het thuiswerken. Hoe kun je hen helpen om met een gezonde leefstijl een soepel verloop van de overgang te ondersteunen?


Bewegen

In tijden van covid is bewegen (een van de pijlers van een gezonde leefstijl) nog meer van belang dan het mogelijk al was. Het mooie is, dat dit ook voor vrouwen in de overgang een goed werkend handvat is om grip te krijgen op de overgang. Maar hoe pak je dat aan als iedereen thuiswerkt?


Online training

Buro Vitale Vrouw verzorgt online trainingen voor uw medewerksters van 40 jaar en ouder. Zij krijgen voorlichting en leren hoe zij met een gezonde leefstijl soepeler door de overgang kunnen komen. Wilt u meer weten?
50 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page