Onze trainers

Buro Vitale Vrouw deelt informatie en expertise over de overgang en koppelt dit aan de  praktijk. Dat doen we met effectieve programma’s over vitaliteit & hormonen en werken  aan een gezonde leefstijl.

Wij creëren win-winsituaties. Actieve werkgevers verhogen 
betrokkenheid, behouden personeel en verlagen ziekteverzuim door de overgang 
bespreekbaar te maken en op de agenda te zetten.

Vrouwelijke medewerkers worden gehoord, gezien en getraind en krijgen meer regie op klachten, gezondheid en vitaliteit.  Kwaliteit staat hier voorop, wij willen graag dat onze programma’s blijvend werken. 
 

Verandering is niet iets wat je makkelijk alleen doet. Wij helpen met coaching, workshops,  E-learnings en ondersteuning voor deze levensfase.  

Gisela Timmermans.png

Gisela Timmermans

Mijn naam is Gisela, ik ben getrouwd met John en moeder van drie kinderen die inmiddels het huis uit zijn. Vanaf mijn 39ste kreeg ik mijn eerste klachten. Last van mijn polsen, stemmingswisselingen, een kort lontje, slecht slapen, het ging maar door! Ik dacht dat dit kwam door stress van  
een verhuizing.

 

Pas na een jaar van klachten ben ik naar mijn huisarts gegaan en naar verschillende therapeuten, allemaal zonder resultaat. De uiteindelijke diagnose was: burn-out. Na een lange zoektocht weet ik nu beter. Mijn negatieve ervaring zet ik om in positiviteit door al mijn kennis, ervaring en verzamelde expertise te delen. Zo wil ik  andere vrouwen wél een soepele overgang geven. 

 

Naast mijn persoonlijke ervaring maken mijn verschillende opleidingen van bedrijfskunde tot transactionele analyse mijn kennis en kunde breed. Daarbij ben ik ook gecertificeerd yoga-docent, sportinstructrice en kruidengeneeskundige. Ze noemen me wel eens een gezondheidsfreak. Wat ik opvat als een compliment omdat ik weet wat je wint met een gezonde leefstijl. Hoe je dat aanpakt in combinatie met hormonen én wat daarbij  werkt dat kan ik je leren. Zo help ik vrouwen in de overgang verder. Door te luisteren,  klachten serieus te nemen en tools te bieden om weer regie te krijgen in je leven. 

 

Bij Buro Vitale Vrouw geloven wij in de kracht van samen. Juist actieve werkgevers maken verschil met de inzet op duurzame inzetbaarheid, meer werkplezier en minder verzuim.  

Brenda van Wegen

Jezelf langzaam uit het oog te verliezen, dat ken ik als geen  
ander. Toen ik in de overgang kwam, werd dat erger. Niet  
alleen was het bijna onmogelijk om op gewicht te blijven, ik  
kon ook minder goed tegen de stress die bij mijn baan  
hoorde. Ik ging doodmoe naar bed en was totaal niet 
opgeladen als de wekker ging. Op mijn werk merkten ze er niks van, want daar gaf ik alles om vervolgens thuis als een lege ballon naar de bank te kruipen. Ik kreeg last van stemmingswisselingen en natuurlijk de bekende opvliegers. Ik wist dat het anders moest, maar hoe? 


Een boek opende mijn ogen over de waanzinnige werking van gezonde voeding. Ik heb stap voor stap mijn eetpatroon aangepast en beleefde wat ik voor bijna onmogelijk  had gehouden: de “suikerverdoving” verdween. Ik kreeg meer energie, ging beter slapen en mijn overgangsklachten verdwenen. Ik had er weer zin in om te sporten en de overtollige kilo’s verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik herkende mijzelf weer, ik voelde mij weer goed. 
Vanaf dat moment wist ik het zeker. Ik wilde andere vrouwen helpen met het bewandelen van dit pad.

 

Met de opleidingen MBA Human Resources Management en trainer  Hormoonfactor en Orthomoleculair Hormoonspecialist heb ik mezelf hierin ontwikkeld.  De afgelopen jaren ben ik gespecialiseerd in de begeleiding van 40+ vrouwen, die last  hebben van overgangsklachten. Daarbij weet ik als kennis- en ervaringsdeskundige als  geen ander wat er tijdens de overgang gebeurt en welke stappen er nodig zijn om de klachten te verminderen. 
pagina 6/15

 

Mijn visie is: iedere vrouw is anders, iedere vrouw heeft een ander vertrekpunt. Het is  een kwestie van uitzoeken wat je aan voeding, bewegen en mindset nodig hebt om hormonaal weer in balans te komen en je weer energiek te voelen. Voor mij is het heel  belangrijk dat je je begrepen voelt, we doen het samen. 

Brenda van Wegen.png
Birgit Knotter.png

Birgit Knotter

Op mijn 52ste begonnen mijn overgangsklachten. Ik had  
het af en toe warm, maar dreef niet mijn bed uit. Mijn 
lichaam begon te kraken en de dokter gaf aan dat er 
slijtage op een heup zichtbaar was, hij zei: “Niet erg, want dit hoort bij uw leeftijd!”

Mijn reactie was: dit gaat mij niet gebeuren! Er kwam een enorme dadendrang tot mij.  

 

Mijn yoga-opleiding, een cursus Reiki en de opleiding tot  
holistisch leefstijlcoach hebben mij in 6 jaar laten 
ontwikkelen naar de persoon die ik wilde zijn en die ik nu ben. De positieve resultaten daarvan had ik nooit durven dromen. Mijn pijnlijke gewrichten en stramme spieren zijn verdwenen, ik voel mij fit en energiek en van mijn heupen heb ik geen last meer. Mijn gewicht is zonder dieet onder controle. 

 

Over deze resultaten ben ik zo enthousiast dat ik hier mijn werk van heb gemaakt. Nu  begeleid ik andere vrouwen op hun weg naar een slank, fit en energiek leven tijdens én  na de overgang. Want ik weet uit ervaring dat gezonde voeding, voldoende beweging  en ontspanning de overgang stukken lichter maken. 

Saskia Krippendorf

Mijn naam is Saskia Krippendorf, getrouwd, moeder en nog zo veel meer. Op mijn 42ste geleden kwam ik in de pre-fase van de overgang. Ik herkende mezelf soms niet meer; ik wilde alles anders, mijn motorrijbewijs halen, had nachtelijke zweetaanvallen, vanuit het niets kreeg ik heftige duizeligheidaanvallen en ik werd emotioneel alle kanten op geslingerd, met flink wat neerslachtige gevoelens soms. Steeds vaker was  ik ziek, had weinig energie en vage klachten. Ik voelde duidelijk, dit ben ik niet, dit is de overgang. 

 

Ik ben cursussen en opleidingen gaan volgen op het gebied van gezonde leefstijl en  hormonen om de fase waarin ik zat beter te begrijpen. Zo deed ik de opleiding tot hormoonfactor trainer van Ralph Moorman en ben ik direct gestart met coachen. Hierop  volgend heb ik ook de studie tot Orthomoleculair specialist gewicht gedaan.  

 

Nu ondersteun ik andere vrouwen maar ook mannen in hun zoektocht naar een (ver)be ter(d)e versie van zichzelf. Dit doe ik met een holistische vorm van leefstijlcoaching. Ieder mens, leven en lichaam is uniek en ik vind het belangrijk om alles in verbinding en samenhang te bekijken. 

Saskia Knippendorf.png
Anne Koopmanschap.png

Anne Koopmanschap

ik woon samen met mijn partner Loes, samen hebben we  drie kinderen.

Na een carrière in de media besloot ik dat ik op andere plekken verschil wilde maken in de wereld. Voor een verbetering van kwaliteit en efficiëntie in de zorg ben ik online programma’s gaan maken. Mijn passie is luisteren naar wat nodig is en daarna te creëren wat werkt. 

Al jaren pleit ik ervoor om de focus te verleggen naar gezond zijn en niet op ziek zijn/beter worden. Daarom past de boodschap van Buro Vitale Vrouw zo goed op de vitaliteits agenda van bedrijven en organisaties. De overgang is een onomkeerbaar proces met vaak grote gevolgen zowel in werk als privé. Deze grote groep vrouwen zit in een uitda- gende en vaak onbekende levensfase.

 

Elke positieve invloed door eigen inzet draagt bij aan een soepelere overgang. Leefstijl verandering moet je zelf doen, maar dat betekent niet dat je het alleen hoeft te doen. Betrokken werkgevers kunnen samen met ons me- dewerkers helpen en ondersteunen en (weer) perpectief bieden. Daar geloof ik in en maak ik me sterk voor.

Wij, de niet-trainers

Bij Buro Vitale Vrouw geloven wij er in dat je de ander altijd kan helpen nog beter te worden dan ze al zijn. Wij ontzorgen onze trainers en klanten waar we maar kunnen.

Wieneke Groot

Gelukkig getrouwd en woonachtig in Arnhem, opgegroeid in Hoorn (NH) en product van de Vrije School.

Na studies Politicologie  en facilitair management, Carrière gestart in het middelbaar onderwijs als docent in het voortgezet onderwijs en aansluitend beleidsmedewerker in het beroeps- en universitair onderwijs geweest.

 

Als ZZP-er verder gegaan in de gezondheidszorg als organisatieontwikkelaar en procesbegeleider en coordinator van bedrijfsprocessen. Mijn kracht ligt in het ondersteunen van therapeuten en huisartsen zodat zij meer tijd en energie aan hun patienten kunnen geven. Ik geef vorm aan de organisatiestructuur en bedrijfsprocessen zoals PR, HRM en onderhoudsschema’s.

 

Buro Vitale Vrouw zet in op duurzame veranderingen van gewoontes , een van de moeilijkste dingen die er is. Daar draag ik graag aan bij. Het is mijn overtuiging dat mensen daarin goed kunnen slagen als ze daarin samen optrekken en elkaar motiveren.

WG bio.png