top of page
  • Foto van schrijverGisela Timmermans

Winst voor werkgevers met een levensfasebewust beleid

Bijgewerkt op: 22 feb. 2022

Personeelsbehoud en ziekteverzuim zijn een groot punt van aandacht in veel organisaties. Vrouwen tussen de 40 en 60 jaar oud verdienen hierin speciale aandacht. Door hormonale veranderingen krijgen veel van hen te maken met overgangsklachten. Die zijn van invloed op hun werk en gezondheid. Door dit te zien en te (h)erkennen kan veel verzuim en uitval worden voorkomen en/of worden verkort. Betrokkenheid, ruimte en aandacht voor de overgang helpt deze vrouwen ook om zich gezien en gesteund te voelen en verandering te maken. De winst: een duurzame inzetbaarheid van een grote groep medewerkers.


Train HR professionals, leidinggevenden en medewerkers over overgangsklachten Als personeel klaagt over droge ogen en een droog klimaat op kantoor denk je als eer- ste aan de airco instellingen. Wat velen niet weten is dat last hebben van droge ogen ook een veel gehoorde klacht is van vrouwen in de overgang. Dat heeft dus niks met klimaatbeheersing te maken maar alles met gezondheid en hormoonbalans. Hoe je overgangsklachten kunt (h)erkennen, wat de impact hiervan is op jouw organisatie en wat je hiermee kunt leer je in onze speciale workshop voor HR professionals en leidinggevenden.

Actieve werkgevers zetten dit op de vitaliteitsagenda Nog steeds is de overgang een taboe onderwerp. Sowieso is het praten over klachten niet prettig. Het maakt kwetsbaar en onzeker. Maar de overgang is een onomkeerbaar proces. Het is van invloed op zowel werk als privé. Als je niks doet met klachten worden ze vaak erger. Door het bespreekbaar te maken en te delen leren medewerkers dat ze niet alleen zijn. Dat is al enorme winst. Daarna kan er gericht gewerkt worden aan oplossingen en gezondheid.

Win-winsituatie voor iedereen Het faciliteren van dit proces is een positieve stap voor zowel organisatie als medewerker. Het levert beide partijen veel op. Voor werkgevers behoud van personeel, minder verzuim, minder kosten en duurzame inzetbaarheid. Plus gezonde, blije en productieve- re werknemers die zich gezien en gehoord voelen door hun betrokken werkgever. Zo blijft personeel niet alleen langer aan je verbonden, ze worden de beste ambassadeurs die een organisatie zich kan wensen.

De overgang op de agenda zetten door middel van een levensfasebewust

personeelsbeleid loont dus. Buro Vitale Vrouw heeft alle expertise in huis en helpt hierbij. Lees meer over onze effectieve programma’s of plan een afspraak voor een kennismaking.

63 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page