Meer dan wapperen en waaieren.

Bijgewerkt op: jun 15

Koffie

Als HR professional ben je bezig met duizend-en-een-dingen. Je hebt de vitaliteitsagenda op je to-do-list staan en krijgt die ochtend verschillende telefoontjes van zaken die op dat moment voorrang krijgen. De agenda vordert gestaag. Het is een terugkerend item, dat je in de loop van het jaar verder invult en waarop ook de nodige wijzigingen plaatsvinden. Als je bij de koffiemachine staat word je aangesproken door Mariëlle van de afdeling inkoop. Of ze even met je kan praten.Mariëlle

Mariëlle is een trouwe medewerkster. Ze is begin 40 en werk al jaren bij het bedrijf. Ze is ooit begonnen op het secretariaat en werkt inmiddels al enkele jaren met veel plezier op de afdeling inkoop. Mariëlle begint haar gesprek met je over koetjes en kalfjes. Dat het zo’n koud voorjaar is, dat ze toe is aan zon, dat ze het thuiswerken lastig vindt en dat ze blij is dat ze weer af en toe naar kantoor mag. Langzaam wordt het gesprek serieuzer. Mariëlle deelt haar enthousiasme over de organisatie; hoe de organisatie de afgelopen jaren is gegroeid, dat het zo leuk is om daar onderdeel van te zijn en ook dat het mooi is dat steeds meer processen worden geautomatiseerd en gemoderniseerd.


De aap uit de mouw

Dan geeft ze aan dat ze het over dat laatste met je wil hebben. Ze heeft er nooit eerder last van gehad. Maar nu, jeetje! “De airco op kantoor is anders ingesteld dan voorheen. Ik heb zo’n droge ogen!” Je moet even schakelen, want je hebt in de MT-vergaderingen nog niets gehoord over een nieuw, moderner of meer geautomatiseerd airco-systeem op kantoor. Voor zover je weet zijn de instellingen de afgelopen jaren niet veranderd. Je geeft aan dat je dit erg vervelend vindt voor Mariëlle, dat je er achteraan zult gaan en haar zo snel mogelijk laat weten of er iets aan de instellingen veranderd kan worden.


Herkenbaar?

Nu wil het toeval dat je onlangs bezig bent geweest met de doelgroepbenadering van je organisatie met betrekking tot ziekteverzuim. Je hebt een workshop HR gevolgd over de overgang. Over hoe je hormonale veranderingen bij vrouwen vanaf 40 jaar kunt herkennen. En welke impact dat heeft op je organisatie. In die workshop hoorde je dat droge ogen een van de eerste signalen is van de afname van de voortplantingshormonen. Je leerde ook, dat vrouwen zelf vaak niet weten, dat droge ogen kunnen worden veroorzaakt door hormonale veranderingen. Ze leggen dan ook een relatie met de airco of droge lucht op kantoor.


En nu?

Wil jij weten hoe je de overgang op je vitaliteitsagenda kunt zetten? Informeer vrijblijvend naar onze trainingen. info@burovitalevrouw.nl26 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven