top of page
  • Foto van schrijverGisela Timmermans

Help thuiswerkers in de overgang

Bijgewerkt op: 22 feb. 2022

Tegenwoordig noemen we thuiswerken en hybride werken ook wel het ‘nieuwe normaal’. Dat heeft z’n voordelen, maar met betrekking tot onze dagelijkse beweging heeft het vooral nadelen. Want door het thuiswerken in combinatie met COVID-19 maatregelen bewegen we minder en zitten we nog meer dan voorheen. Zo worden de bood- schappen nu thuisbezorgd. Je hoeft niet meer te reizen, te fietsen, te lopen van en naar jouw werk. En denk aan het gemis van al die loopjes naar de printer, het koffiezetapparaat, een collega of de bedrijfskantine. Allemaal dagelijkse stappen die we missen.

Beweging extra belangrijk in de overgang Voor vrouwen in de overgangsleeftijd vanaf 40 jaar is het extra belangrijk om te bewegen. Dat levert namelijk, naast een vermindering van klachten, veel op. Met bewegen versterk je botten en spieren, houd je gewrichten soepel en verbeter je uithoudingsvermogen. Je krijgt meer energie en minder stress. Je blijft makkelijker op gewicht en gaat beter slapen. Bewegen helpt je beter te concentreren en je kunt je beter ontspannen. Maar ook creativiteit en humeur verbeteren. Als er veel kleine beweegmomenten op een dag wegvallen heeft dit dus consequenties.


Betrokken werkgevers komen in beweging Vrouwen tussen de 40 en 60 jaar oud zijn extra kwetsbaar. Door afnemende voortplantingshormonen ervaren zij klachten die beweging helpt voorkomen of verminderen. Omdat je de overgang niet kunt uitzetten tijdens je werk is het ook daarop dus van in- vloed. Belangrijk dus voor betrokken organisaties en werkgevers om medewerkers hierin te helpen en ondersteunen. Juist nu!

Hulp met kennis & expertise door (online) training Help medewerkers met gerichte informatie en de juiste tools om klachten te verminderen en te werken aan een gezonde leefstijl. Buro Vitale Vrouw heeft verschillende effectieve programma’s zowel on- als offline. Het is winst voor werkgever én werknemer.


Samen krijgen we (be)grip op verzuim, uitval en overgangsklachten en maken we van vitaal en gezond zijn, ook bij thuiswerken, het nieuwe normaal.
49 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page