Thuiswerken en de overgang.

Ook als je hybride werkt, blijft de overgang “aan”!

De afgelopen anderhalf jaar zijn thuiswerken en hybride werken “het nieuwe normaal” geworden. Met het thuiswerken gaan medewerkers nog meer zitten dan ze mogelijk al deden. Minder “loopjes” naar de printer, het koffiezetapparaat, een collega of de bedrijfskantine. Deze kleine beweegmomenten zorgen dat je makkelijk voldoende beweegt. Dit nog meer zittende “nieuwe normaal” heeft op korte en lange termijn invloed op de gezondheid en de inzetbaarheid.
De overgang

Voor medewerksters van 40 jaar en ouder is dat niet anders. Zij ervaren ongemakken van hun dalende voortplantingshormonen. Bewegen heeft gunstige invloed op de overgang en juist bewegen is voor veel mensen minder makkelijk wanneer je thuiswerkt. De vrouwen kunnen de overgang niet uitzetten tijdens het thuiswerken. Hoe kun je hen vanuit de organisatie helpen om met een gezonde leefstijl een soepel verloop van de overgang te ondersteunen?


Bewegen

In tijden van covid is bewegen (een van de pijlers van een gezonde leefstijl) nog meer van belang dan het mogelijk al was. Het mooie is, dat dit ook voor vrouwen in de overgang een goed werkend handvat is om grip te krijgen op de overgang. Maar hoe pak je dat aan als iedereen thuiswerkt?


Online training

Buro Vitale Vrouw verzorgt online trainingen voor uw medewerksters van 40 jaar en ouder. Zij krijgen voorlichting en leren hoe zij met een gezonde leefstijl soepeler door de overgang kunnen komen. Wilt u meer weten?


info@burovitalevrouw.nl - www.burovitalevrouw.nl14 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven