top of page
  • Foto van schrijverGisela Timmermans

Voor HR-managers en teamleiders

Gezonde leefstijl heeft gunstig effect op overgangsklachten

Inmiddels is het algemeen geaccepteerd dat een gezonde leefstijl een positief effect heeft op allerlei ouderdomsziekten. Daarbij kunt u denken aan hart- & vaatziekten, longziekten en ouderdomsdiabetes. Wist u dat een gezonde levensstijl ook een gunstig effect kan hebben op overgangsklachten?


Vrouwen van 38 – 60 jaar

Vanaf het 31e levensjaar gaan bij vrouwen de voortplantingshormonen dalen. Sommige vrouwen merken daar niets van, echter ervaart 85% van de vrouwen vroeg of laat klachten van dit natuurlijke proces. Dat kan variëren van milde klachten, droge ogen of een pijntje hier pijntje daar, die weer vanzelf weggaat tot ernstige klachten. Denk daarbij aan opvliegers of migraine met ziekmelden tot gevolg.


Is de overgang de verantwoordelijkheid van vrouwen of van u als leidinggevende?

Levensstijl en gezondheid krijgen steeds meer een plek op de zakelijke agenda. U wilt een gezonde omgeving creëren voor uw medewerkers. Bovendien is een gezonde medewerker duurzaam inzetbaar. De overgang treft vroeg of laat elke vrouw. De vrouwen kunnen veel zelf doen met betrekking tot hun levensstijl om klachten te verminderen. Maar dan moeten zij wel weten hoe! Als leidinggevende kunt u de omgeving scheppen waarbinnen uw medewerkers zich er over durven uit te spreken. uit onderzoek blijkt dat vrouwen zeer terughoudend zijn om haar overgang te delen op het werk.


De week van de overgang 2021

Het is niet voor niets dat er een week van de overgang is, zie ook weekvandeovergang.nl. Het is nodig, zowel voor vrouwen in de overgang als voor leidinggevenden en HR-professionals.

Wat zijn de basis-ingrediënten om grip te krijgen op de overgang?

  • Voorlichting

  • Kennis over de juiste voeding

  • Stoppen met roken

  • Meer bewegen

  • Minder stress

  • Bespreekbaar maken op het werk

De overgang op de gezondheidsagenda en in de Academy van uw organisatie?

Uit onderzoek blijkt dat wanneer er aandacht wordt besteed aan de overgang er minder kans is op ziekmeldingen of vrouwen die vroegtijdig minder willen werken of met pensioen gaan. Staat bij u de overgang al op de agenda?


Buro Vitale Vrouw heeft een informatieve en interactieve Online cursus Aandacht voor de Overgang. Hiermee krijgen vrouwen regie over hun overgang en leren hoe ze met hun werkgever in gesprek kunnen over het onderwerp. Meer weten? Bel of mail ons!


Ook in deze tijd van thuiswerken kan het hele programma worden gevolgd.
44 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page