top of page
  • Foto van schrijverGisela Timmermans

Hoger ziekteverzuim door vasomotorische symptomen

Vrouwen met opvliegers meldden zich 2x vaker ziek dan vrouwen zonder overgangsklachten

Ook in uw organisatie melden vrouwen zich ziek door overgangsklachten. Soms zijn die vrouwen het zich niet eens bewust dat het door de overgang komt. Bij vasomotorische klachten (opvliegers) is het wel duidelijk. Uit een Amerikaanse studie onder 500.000 vrouwen blijkt dat vrouwen met opvliegers zich veel vaker ziekmelden dan vrouwen zonder overgangsklachten. Wat betekent dat voor uw organisatie? Hoe hoog is het ziekteverzuim in uw organisatie?


Kosten

Voor u zal dit een simpele rekensom zijn. Gemiddelde kosten van een dag ziekteverzuim zijn € 250,- - €400,-. Dat betekent dat in uw organisatie u meer kosten (*tot 57%) voor ziekteverzuim zult zien in de groep vrouwen van 38-60 jaar, dan bij de groep vrouwen zonder overgangsklachten. Het is bekend dat 80% van de vrouwen overgangsklachten heeft, waaronder opvliegers. De klachten kunnen ook mild van aard zijn, toch hebben ze altijd een negatief effect op de vitaliteit van de werknemer. Met een hoger ziekteverzuim als gevolg.


De overgang op de gezondheidsagenda en in de Academy van de organisatie

Uit onderzoek blijkt dat wanneer er aandacht wordt besteed aan de overgang het verzuim afneemt, minder vrouwen minder gaan werken en minder vrouwen de intentie hebben met vervroegd pensioen te gaan. Staat de overgang al op uw (vitaliteits)agenda?


Buro Vitale Vrouw heeft een informatieve en interactieve Online cursus Aandacht voor de Overgang. Hiermee krijgen vrouwen regie over hun overgang en leren hoe ze met hun werkgever in gesprek kunnen over het onderwerp. Meer weten? Bel of mail ons!
94 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page