top of page
  • Foto van schrijverWieneke Groot

Powernap in de CAO, hoera!

Bijgewerkt op: 17 aug. 2022

Een veelgehoorde overgangsklacht van vrouwen in de zorg is dat ze slecht slapen. Hierdoor zijn zij overdag minder scherp. Deze CAO-stap juichen wij toe!

FNV: "Door de juiste maatregelen op de werkvloer te nemen, zoals het kunnen houden van powernaps, hopen we dat deze vrouwen langer en gezond inzetbaar blijven".


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding 21 maart 2022 - 07:08

FNV: Alsnog onderhandelingsresultaat voor cao Gehandicaptenzorg

[...] In de nacht van 20 op 21 maart 2022 is er een onderhandelingsresultaat gesloten voor een nieuwe cao Gehandicaptenzorg. Een maand ervoor liep het cao-overleg vast op het looneindbod. In het onderhandelingsresultaat ontvangen de 190.000 werknemers, afhankelijk van schaal en functie, een structurele loonsverhoging die kan oplopen tot ruim 8%. Daarnaast is een minimumuurloon van 13 euro afgesproken. Voor vrouwen in de overgang worden voorstellen gedaan om ze beter te kunnen begeleiden en behouden op de arbeidsmarkt.

Karim Skalli, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: ‘We hebben nu echt het maximaal haalbare eruit gehaald op het gebied van loon. Willen we in de toekomst de garantie houden dat het loon verhoogd wordt, dan is het ook essentieel om snel samen met werkgevers richting Den Haag op te trekken.

Vrouwen in de overgang

Skalli: ‘Omdat er veel vrouwen in de gehandicaptenzorg werken, willen we voor alle fasen in hun leven geschikte afspraken maken. Naast afspraken over zwangerschap en ouderschap, komt daar nu ook het informeren en begeleiden bij overgangsklachten bij. Veel overgangsklachten worden verward met burn-outklachten, waardoor werknemers soms onterecht langdurig uitvallen. Door de juiste maatregelen op de werkvloer te nemen, zoals het kunnen houden van powernaps, hopen we dat deze vrouwen langer en gezond inzetbaar blijven.’

Bron: FNV

29 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page